The team
Jean Claude Moubarac
Jean-Claude is an anthropologist and professor of public and international nutrition in the nutrition department of the University of Montreal. He is a regular researcher at the Public Health Research Center of the University of Montreal (CReSP) and at the TRANSNUT collaborating center of the World Health Organization (WHO). He founded NOVA-lab Canada in 2020.
Sabrina Rimouche
Sabrina is a doctoral student in the nutrition department of the Université de Montréal. His interests mainly concern the impact of ultra-processed products on the economy, the environment and agricultural and nutritional policies aimed at preventing overweight, obesity and non-communicable diseases linked to poor diets.
Virginie Hamel
Virginie is a nutritionist and doctoral student in the nutrition department of the Université de Montréal. Her research interests focus on the commercial determinants of health, specifically on the corporate political activity surrounding professional nutrition practice and the creation of healthy and sustainable food environments.
Mickaëlla Malicieux
After practicing clinical nutrition in the West Indies for many years, Mickaëlla is currently a doctoral student in the Department of Nutrition at the University of Montreal. Originally from Guadeloupe, his research interests focus on the quality of food for populations in the Global South and on public policies in terms of food and nutrition.
Julien Soliba Manga
Julien, a doctor by training and a doctoral student in the nutrition department of the Université de Montréal. His research interests include policy, public nutrition, and systems and environments sustainable food. The evaluation of the nutritional and health impact of public policies aimed at improving food systems and environments is its main line of research.
Sara Jovovic
Sara has a bachelor's degree in nutrition and a master's student in the nutrition department of the Université de Montréal. Her research interests focus on nutrition in public health and more specifically on the eating habits of newcomers. It aims to better understand the links between acculturation and eating behaviors within this population.
Jane Polsky
Dr. Polsky is a researcher in the Health Analysis Division of Statistics Canada. She has a PhD in Public Health Sciences from the Dalla Lana School of Public Health at the University of Toronto and a Masters in Epidemiology from Queen's University. She is interested in the trends and determinants of diet-related chronic diseases at the population level, as well as the socio-economic determinants of health.
Juliette Pinatel
Juliette est nutritionniste de formation et étudiante à la maîtrise au Département de nutrition de l’Université de Montréal. Son domaine de recherche porte sur la reconnaissance des addictions alimentaires liées aux produits ultra-transformés dans le but de mieux comprendre les comportements alimentaires et les enjeux de santé publique qu'ils posent.
Marie-Christine Etty
Marie-Christine est microbiologiste et étudiante au doctorat à l’École de Santé Publique de l’Université de Montréal (ESPUM). Ses intérêts de recherche portent sur la prévention des maladies infectieuses et maladies non transmissibles liées à l’alimentation chez les populations vulnérables ou issues des pays à faible et moyen revenus (FMR).
Kristie-Maria Haddad
Kristie Maria est bachelière en nutrition et étudiante à la maîtrise au Département de nutrition de l’Université de Montréal. Ses intérêts de recherche portent sur la santé publique. Elle s’intéresse à la qualité nutritionnelle des aliments et plus particulièrement ceux qui sont promus dans les circulaires des supermarchés
Elo Bolo Marthe Diane
Elo Bolo Marthe Diane est médécin généraliste de formation et étudiante en maîtrise au Département de nutrition de l'Université de Montréal. Ses intérêts de recherche porte sur la transition et l'adaptation alimentaires et culinaires des étudiants internationaux de l'Université de Montreal, issus de l'Afrique Centrale et de l'Afrique de l'Ouest.
Kamelia Faraj
Sara est bachelière en nutrition et détient une maîtrise au Département de nutrition de l’Université de Montréal. Ses intérêts de recherche portent sur la nutrition en santé publique et plus particulièrement sur les habitudes alimentaires des nouveaux arrivants. Elle vise à mieux comprendre les liens entre l’acculturation et les comportements alimentaires au sein de cette population.
Kamélia Faraj
Graduée M.Sc
Kamélia est nutritionniste et a obtenu sa maîtrise en nutrition de l'Université de Montréal. Ses intérêts de recherche portent sur la santé publique et plus particulièrement sur la consommation d’aliments et de boissons ultra-transformés. Elle travail actuellement comme agente de recherche sur le développement d'un outil de mesure de la consommation des aliments ultra-transformés.
Ghislaine Jean-Robert
Graduée M.Sc
Ghislaine a obtenu sa maitrise (travail dirigé) en nutrition au Département de nutrition de l'Université de Montréal. Originaire d’Haïti, son centre d’intérêt s’oriente vers la consommation alimentaire des groupes vulnérables et défavorisés en vue de rehausser la qualité de l’offre.